У Gmail з’явився режим конфіденційності

Не так давно в Gmail з’явилася можливість видалити відправлений лист, якщо раптом ви передумали або переплутали адресата. Однак, діяти потрібно швидко — видалення доступно протягом 30 секунд. Днями була додана ще одна цікава опція — конфіденційний режим. Його можна увімкнути одним кліком:

Що дає активація режиму? По-перше, одержувач втрачає можливість переслати, скопіювати, роздрукувати лист або завантажити прикріплені файли. Правда, зробити скріншот екрану він все-таки зможе, тут Google безсилий.

По-друге, можна задати термін доступу (день, тиждень, місяць, три місяці, п’ять років). Коли час закінчиться, лист пропаде з чужої поштової скриньки.

По-третє, можна встановити доступ до листа по SMS-коду.

Режим конфіденційності буде корисним, якщо ви не впевнені в одержувачеві й побоюєтеся за збереження інформації. Детальніше про його роботу розказано в довідці Google.